RSS

Adek Manja Naik Tractor

Ini kira sambungan cerita raya la jugak...Alman ni memang laa sangat suke pada kenderaan berat contoh macam lori, bas dan tractor...semua yang jenis kenderaan berat la dia suke...kalau ibu ambik alman dari taska..on the way tu selalu la jumpe satu rumah kat tepi traffic light section 8 tu ade lori..kadang2 ade 1 je lori kadang2 ade la 2-3 lori...agak ye tuan rumah tu punye lori la...alman kalau lalu je kat situ dia dah get ready berdiri nak tengok lori-lori kat rumah tu...kalau dia ter over exited dia akan menjerit " YOYI! YOYI! YOYI!" (Lori! Lori! Lori!)...kalau lori takde dia akan cakap "ibu, ana yoyi"(ibu, mana lori)...selalu ye ibu akan jawab "Lori tak balik rumah lagi"

Raya pertama hari tu alman pergi rumah pakcik bapak. Rumah dia kat area kawasan bendang, anak pakcik bapak ni buat perniagaan sewa tractor pada pesawah-pesawah area kawasan tu...jadi berderet la tractor kat rumah dia...sampai je rumah tu..ibu pon teruja la jugak nak bawak alman gi tengok sebab ade banyak kan lepas tu boleh ambik gambar...ibu pon bawak la..sekali ambik gambar dari jauh je dengan tractor sebab lecak kawasan tu...lepas tu masuk la rumah...bila masuk rumah je..alman dah jadi tak sedap duduk dah..dok teringat tractor yang banyak tu agak nye...dia pon mintak nk gi lagi..bapak la pulak bawak...lps tu ibu dan bapak pon dah malas nak bawak sebab kat luar tu dah la panas...kene berdiri kan nak bg dia tengok tractor tu...alman pon ape lg nangis-nangis...nasib baik ade pakcik helmi dgn makcik nani bawak kan pula lepas tu...nak puas kan hati alman...bapak pon bawak dia naik tractor besar tu..baru la senyap lepas tu...puas agak yee dapat gak naik hehe

 Sebelum dapat naik tractor, masa ni alman ajak ibu tengok tractor lagi..ibu dah tak larat..ibu pon suruh la alman berdiri je kat kerusi tu tengok tractor dari jauh (punyela pemalas ibu ni kan)....alman pon ape lagi buat la muka merajuk diaa....hihihihi


Masa mula-mula bapak offer dia naik tractor merah dia cakap "taknak, kotor" jual mahal la pulak...dah la tractor ni punye la busuk bau minyak. Ibu pon tak sanggup dok dekat ambik gambar tractor ni..
Yang ni tak tau ape nama dia...yang ni baru punye lagi..jadi masih bersih dan suci

0 comments:

Post a Comment