RSS

Gatai...gataiiiiiii ibuuu

Sejak dua menjak ni alman memang suke gatal-gatal....kalau gatal je nak suruh orang garukan gatal kaki(paling kerap), gatal tangan, gatal belakang gatal bontot...lepas tu lame pulak tu...nak sampai sejam baru hilang gatal puas la ibu lepas minyak la cream la...

Malam semalam ibu, bapak dan alman makan kat restoren sec 13...alman ni pon start la buat gatal-gatal kaki kiri gatal kaki kanan pon gatal....jadi bising la dia..GATAI! GATAI! ibu pon jadi tak sedap duduk la nak makan sebab dia suruh garu kaki dia jeee...akhirnya sampai akhirlah bapak dgn ibu makan satu tangan je lepas tu satu tangan lagi kat bawah meja garu kaki dia...ibu garu kaki kiri bapak garu kaki kanan alman...lepas makan kami pon pergi singgah giant beli susu alman. Ibu pon terfikir la nak belikan dia stokin kaki...sebab stokin dia semua dah kecik jadi dah bagi orang....bile bawak balik rumah...bapak cakap " kenape beli kan stokin ponpuan" huhuhu...ibu pon tak perasan sangat nampak cantik je..colour oren cair dgn pink hehe...mungkin mase beli tu nak cepat dok ingat color yang ibu rasa cantik jeee dimata bukan kesesuaian untuk budak lelaki kuikui.

Jadi malam semalam ibu bagi la alman tido pakai stokin sebab kat rumah pon suke gatai gatai jugakk sebelum tido...lepas pakai stokin tu okla takde gatai-gatai dah...TAPI bile bangun pagi tadi bukak je stokin...dia terus menjerit GATAI! GATAI!

Nak cerita lagi kadang-kadang tu ibu pon pelik jugak dia ni sengaja ke memang gatal sebab alman ni kalau gatal contoh gatal kat kaki ibu garu je mana-mana kaki dia...dia senyap jee...sedangkan tu bukan ye tempat dia gatallll pon.....

Alman Jalan-Jalan Carik Mamam lagiii V2

Last saturday macam biasa la...seperti hari-hari yang biasa ibu, alman dgn bapak pergi makan kat luar...tak tau dah nak makan kat mana...lepas tu bapak teringat ade restoren baru bukak kat sec 7 ...jadi kami pon pergi sane nama restoren Polperro Fish & Steak boleh tergeliat la lidah nak sebut kan. restoren ni jual kebanyakkan ye adalah menu western tapi ade gak menu sizzling. harga paling mahal dalam belas-belas je la kalau tak silap. Ni gambar-gambar makan kat situ(gambar tak clear sebab dok kat luar lepas tu gelap pulak) tapi layan jela ....kuikuikui

Ni gambar dalam restoren
Lokasi restoren terletak di area Mydin sec 7 (row belah belakang)


Bapak punye : harga belas2 macam tu
Sos Blackpaper, coslow, bake bean, kentang, udang dan daging grill


Ibu punye : harga 8.50
Sizzling Yee Mee tapi kuah dia bukan color coklat pekat mcm biasa tu kuah dia macam kuah mee kung fu..tapi sedap jugak sebab ade banyak sayur hehe


Alman tido jeeee..tak makan pon


Total Harga yang dibayar : RM 26.40