RSS

Alman First Time Tengok Wayang

Last Saturday ibu bawak alman gi tengok wayang kat GSC The Gardens ade orang belanja Premier Class lagi hehe...ade ramai lagi kawan-kawan ofis ibu gi sekali...mule2 tu takot jugak la nak bawak dia sebab takot dia nangis maklumla tayangan kan 2 jam...tapi sebab ade kawan ibu bgtau dia biasa bawak anak dia yang lebih kecik dari alman tengok wayang ok jee...ibu pon semangat la nak bawak alman ni...alhamdulillah alman dok diam je sepanjang tayangan tu...siap tak boleh berenti makan popcorn hehe ibu dengan bapak dah berenti mkn dia masih lagi makan tengok perut pon dah buncit...ibu bagi dia pegang popcorn sendiri senang sikit nak makan...lepas dah kekeyangan makan popcorn terus tido hahaha...ni gambar alman mase jalan2 kat The Gardens lepas tengok wayang

Bergaya ala mechanic manja hehe

Gambar lepas dah habis tayangan ..muke baru bangun tido
mase tayangan tak de ambik gambar sebab gelab

Tengok air pancut




Dalam kete tunggu bapak reload touch n go

Alman dan Rayyan



Tak de ape nak cete cume nak letak gambar alman dgn Rayyan(sepupu alman). Rayyan nampakye dah makin besar...peha dia pon lebih gebu dari alman hihihi

Humaira vs Alman

Humaira adalah sepupu alman...hari tu tengok gambar dia kat fb...dah besar pon humaira ni...tengok2 rasa mcm muka alman je humaira ni mase baby.... ibu pon paksa bapak buat gambar side by side(mcm tak boleh buat sendiri haha) dengan alman untuk letak dlm blog ni hehehe



Mata alman yang sepet lagi
Bapak cakap ni buktinye alman ikut muka bapak hehe
Alman Alif


Botak depan dulu
Humaira
Botak depan dulu jugak








Anak Ibu Kene Buli

Hari tu mase ambik alman kat taska dia tengah menangis ala2 manja kat depan pintu taska..ibu dlm hati kata ni mesti merajuk ni....taya la kat org jaga dia...dia ckp alman merajuk sebab berebut nak bukak pintu dengan sorang budak kat taska ni (tak tau nama dia, budak ni dlm 3 tahun mcm tula)..biasa la budak tu dah besar dah pandai bukak pintu alman ni plak terkapai2 nak pegang tombol..bile dia tak dpt bukak pintu merajuk la...seterusnya ibu berbual la taya pasal alman :-



Ibu : Selalu ke dia merajuk?

Pengasuh : selalu...budak-budak ni suke kacau dia sebab dia suke nangis tula budak2 ni lagi usik

Ibu : ooo..yeke..tulah dia ni memang suke nangis sikit

pengasuh : Budak-budak ni tau alman ni cepat merajuk dia lagi la suke usik...nanti mainan tu dia tayang-tayang kat muke alman..lagi nangis la dia...lepas tu bile tengok alman nangis dia ambik puting sumbat kat mulut alman...saya dah marah dah budak-budak ni jangan kacau alman nanti dia nangis susah nak pujuk....

Ibu : ..........................................................................

Pengasuh : Biasa la alman anak sorang memang la manja sikit...budak-budak ni semua dah ade adek beradek....