RSS

Master Chef

Ni cerita lama harap-harap tak lapuk la nak cete...hehe....last puasa hari tu pihak pemaju Amcorp Taman Cahaya Alam ade la buat event sempena bulan puasa...dia jemput peserta Master Chef untuk datang demo masak-masak dalam masa yang sama dia ade la buat event main2 untuk budak-budak yang datang...jadi sambil ibu bapa tengok demo memasak dengan salin resepi boleh la anak-anak bermain takdela kaco. Nama chef yang datang ni dah lupa dah nama dia sebab ye dah lama sangat kan tp dia bukan la pemenang Master Chef...resepi yang demo ade dua iaitu rendang dan ayam madu...event di buat di show house di Taman Cahaya Alam..

 Iya ni lah dia Master Chef nya...ade sapa2 kenal ???

 Adek manja pon tak melepaskan peluang demo memasak platersin....


 Sebelum start demo ibu dengan alman jalan-jalan tengok 
deko rumah show house ni dulu..yang ni master bedroom




 Yang paling best sekali balik tu dapat tapau....lauk rendang dengan ayam madu...maklumla bulan puasa takleh makan kat sana...

Tapi lauk yang dia masak rasa macam kureng sikit la mungkin ikut tekak masing2 laa....rasanya rendang nenek masak lagiii sedapppp!! disebabkan kureng ibu pon tak simpan la resepi dia..mana tah letak...apa2 pon adek manja la yang best sebab dapat mainan macam-macam..hehe



Restoren Big Brother Shah Alam

There's a new restaurant in town!! apa lagi mestilah ibu dan bapak nak terjah....restoren ni nama Big Brother..restoren ni juga ade cawangan di Kota Damansara...jom tengok menu2 dia...





Menu macam-macam ada....sampai tak tau nak makan apa semua nampak sedap hehe

Akhirnya order ibu order yang ni...harga dalam RM 17 ringgit

Yang ni bapak order dalam RM 15 ringgit

Masa pegi sini alman tak ikut sebab dia kat rumah nenek dia....restoren ni masa kami pegi takde org sangat sebab restoren baru bukak kan...mungkin ramai tak tau lagi ...tapi makanan memang sedap2...lepas ni kalau nak mkn western pasti pergi kat sini je hehe

Lokasi dia kat kawasan kedai seksyen 7 berdekatan dengan Restoren Pappa Rich...tp dia lorong belah belakang sekali...kiranya depan kedai ni adalah pagar batu hospital shah alam yang tengah buat sekarang ni....sori alamat takde.....


Update Blog

Setelah sekian lama tak update blog...tiba-tiba je rasa nak update blog hahaha.....mungkin sebab senang hati tadi demo sistem berjalan lancar dah la sebelum tu macam-macam masalah timbul....untuk first time update blog setelah sekian lama tak update blog ni...kita tengok gambar Adek Manja terbaru jela...nanti lepas-lepas ni baru update pasal rumah yang dah sekian lama duduk...dah tak kira rumah baru dah la hehe....

Main warna-warna, hadiah orang bagi besday tahun lepas....dah nak naik keras...
ibu malas nak bagi main selalu sebab malas nk kemas....


Bukan Besday Party Alman hihi

 Start dari gambar kat bawah ni adalah gambar raya tahun ni...ambik masa raya pertama kat rumah nenek alman kat shah alam...tahun ni raya pertama kat rumah shah alam dulu lepas tu baru balik kedah.
 




Siap Jugak Rumah Ibu dan Bapak Bahagian 2

Sekarang ni every weekend ibu dengan bapak busy dengan hal-hal rumah baru...mula-mula ingat nak pindah Dec sekali rasa mcm tak sempat pulak...sekarang ni alhamdulillah hampir semua benda dah setel...jadi agak2 boleh la pindah bulan Jan ni...jom layan gambar masa kontraktor tengah buat kitchen....dapur ni dah pasang lama dah...tapi ibu je yang tak upload dalam blog...gambar kitchen yang dah siap ade dlm digital camera belum transfer lagi...nanti2 la bila ingat ibu uploadkan lagi






 

Browse2 dalam hp jumpa gambar ni...baru teringat gambar ni ibu ambik masa alman tengah tido...cuba tengok gigi adek manja ape jadi..sebenarnya dah lama dah kejadian gigi patah adek manja ni...kalau tak silap masa umo dia dalam 11 bulan kot masa tu gigi depan dia baru tumbuh lagi kecik jee...masa tu alman dok panjat TV cabinet lepas tu dia terjatuh gigi terkene meja...alman nangis sikit je...sekali ibu perasan ade bende putih dalam mulut dia nasib baik cepat ambik sebelum dia telan..ingat kan ape bende warna putih ni...rasa mcm takde bg mkn warna putih keras mcm tu..sekali tengok kat gigi rupa2 nya bende tu serpih gigi dia...nasib baik la takde darah apa2....sempai la sekarang gigi adek manja jadi macam ni...kuikuikui