RSS

Bercuti di Phuket dan Hatyai

Trip ni sebenarnya dah lama dah pergi tapi baru nk upload gambar kat blog....kami pergi Phuket malalui jalan darat iaitu naik kete masuk ikut Bukit Kayu Hitam. Bertolak dari Alor Star 7.30 pagi masa malaysia sampai sana dalam pukul 3.30 petang masa Thailand....kami check in di Sawaddi Patong Hotel. Di Phuket kami menginap 2 malam. Kami pergi dengan family kawan bapak sekali...sebab dia dah biasa masuk Thailand naik kete...kat Phuket ni banyak aktiviti boleh buat...pergi 2 malam rasa macam tak cukup jee...makanan halal pon senang nak dapat...memandangkan kami naik kete jadi senang la nk ronda2 carik kedai makanan halal.



Naik tut-tut


Masa pergi gi tengah peak season kat Phuket ni jadi banyak la mat & minah2 saleh kat Phuket ni..rasanya ramai dia org dari org tempatan ni....ni gambar kat hotel rombongan cik kiah mat & minah saleh nak pg beronggeng malam2...


Makan di Kesuma Seafood...restoren ni selalu kalau org malaysia dtg suka makan kat sini...owner dia org malaysia kawen dgn org Thai...


Shopping di shopping complex Jungceylon..
besar gak shopping complex ni macam Empire Subang kot besar dia...



Bagi makan anak gajah...alman takot nak bagi makan dia campak je pisang tu
Nak naik gajah tak sempat sebab dah lewat petang....

Pemandangan Phuket dari atas bukit


Pemandangan di pantai Patong waktu pagi

Adek manja muka geli pasir

Habis dan gambar di Phuket...kat bwah ni gambar kat Hatyai...kat Hatyai ibu tak ambik gambar banyak sebab masa sampai tu pon dah petang...malam keluar makan lps tu esk pagi tu jalan2 kejap je kat sana tgh ari dah bertolak balik...kat hatyai ni  memang rata2 org malaysia je la...kete pon banyak no plat malaysia jeee...



Alman lapa sgt tak sempat tunggu lauk nasi dah habis....hihi


Tak ingat apa nama restoren ni...tp masakan dia memang sedap...dan pedass!!


Gambar Alman di tesco Hatyai...borong susu Enfagrow...
kat sana susu enfagrow murah banyak dari malasyia..

Next time boleh gi lagi Hatyai ari tu tak jalan habis lagi....
Hatyai ni dalam dalam 1 jam setangah je dari Alor Star

5 comments:

Atia Adina said...

saya pun teringin lah nk g sana

eT said...

sonoknya alman bercuti2...

CT Scan Generation said...
This comment has been removed by the author.
Alman Alif said...

seronok la dia...tp bwk budak ni yg tak best ye..mlm takleh jln sgt la...sebab alman ni jenis tido awal...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment