RSS

Cerita Alman Masuk Hospital

Alman demam last week start hari jumaat..tapi takla terok sgt..rasaye mase dia demam nak kene campak last month lagi terok la..menepek je...ni kire sehat jugakla dia ye...so petang ahad ari tu gi la DEMC nk check doktor...lepas tu doktor suruh ambik darah sebab dah 3 ari demam(dalam hati ibu dok fikir mesti doktor ni ckp ape la ibu dia ni lambat sgt bwk gi doktor!!) sebab ye ari sabtu baru demam dia terok sebelum tu biasa2 je...kesimpulannya kalau demam lain kali kene bawak gi doktor cepat...ibu pon bgtau la kat bapak doktor suruh gi ambik darah...kali ni kire dah 2 kalila pengalaman alman ambik darah..seperti yang disangka mesti la menangis+mengamok dengan kuat nya...lepas dpt result tu..doktor cakap alman kene demam virus agak tinggi jugak la kandungan virus ye + ade kahak..doktor suruh masuk ward sebab kalau mkn ubat kat rumah nanti lambat baik..so reda jela..nasib baik alman ade insurance kalau tak jenuh jugak la nak kene bayar huhu...so duduk la dari ahad malam sampai selasa petang...sebenarye alman dah baik demam since monday lagi tapi sebab dia kene fisio buang kahak so kene la duduk lagi..jenuh la ibu nk jaga maklumla dah baik demam cergas semacam je takleh dok diam kat bilik...habis semua tempat kat DEMC tu bwk dia jalan utk hilangkan kebosanan dia..

first day @DEMC (menepek + nangis+ mengamok jee!!)

Tangan kene cucuk jarum utk masukkan air + ubat
(mase buat ni alman punye la meronta2 takyah cete la semua budak pon mcm tu kot hehe)


Sempat jugak study hahaha





Barney takleh lepas (Fav toy alman)




Ni gambar kat tingkat 4 (ward kanak2 alman dok ward tingkat 3 sebab tingkat 4 dah penuh)
sehari 2-3 kali jugak la bwk dia ke sini main2 dlm bilik bacaan ni

Makan best!! siap ade room service lagi utk order mkn bile2 lapar( tp kene bayar asing)
ibu ckp dengan bapak : best la bekas ni rase mcm nak beli (semua item dlm bilik tu boleh beli mcm hotel plak)...bapak ckp: nak buat ape?...ibu jawab : saje nak simpan sebab best hahaha
Gambar ni menu mkn untuk budak2...walaupon nampak mcm mkn org besar je...alman tak mkn sangat so ibu la tukang mkn...yum! yum!

ni play ground kat level 4...hari nak balik baru jumpe...so bwk jugak la dia gi sane 3 kali...ni gambar budak ponpuan yang ala-ala minat dengan alman...ibu tau sebab dia dok kiss alman mase main dlm terowong (konon ibu tak nampak la dia buat ape haha)

mase kat sini pon dia dok kiss alman jugak...ni kaki dengan tangan dia la ni
nasib baik tak sempat ambik gambar

overall best la jugak fasiliti yang ade kat DEMC ni...yang ibu suke :
  1. Tukar cadar 2 kali sehari (tau2 je alman ni suke kotorkan cadar)
  2. pilihan mkn pon ade banyak menu dari mkn western ke malay
  3. angkat sampah 2 kali sehari...so takde la berbau pampers alman tu lagi2 kalau dia yak2
  4. Cuci toilet tiap2 hari dengan sapu dan mop lantai
  5. kalau nak air panas...panggil je nurse dia akan ambikkan
  6. ade IP TV (boleh tgk cnn,espn,cartoon network dan lain2 lagi) + nak saluran berbayar pon ade sehari RM 10 boleh tengok 50 movie
  7. nurse yang baik2 dan peramah

Sunway Lagoon

Last weekend alman gi hari keluarga ofis bapak di sunway lagoon...best la jugak sebab dpt mandi manda lepas tu dapat byk hadiah walaupon tak main game ape2 pon...ni gambar alman mase di sane. pegi pkol 9 dah sampai..balik nak dekat pkol 6 petang sebab tak nak membazir tiket..sebab tiket dapat untuk semua park dan fun fair... kalau nk beli sendiri nak beratus jugak laaa....










lepas mandi tido dulu...


sambung jalan di animal park pulak...tapi alman tak minat pon nk tengok binatang hehe agak ye sebab tak cukup tido lg...ibu dh sebok kejutkan

Ade sama ke ??

Sekarang ni alman dah jadi abg.................abg sepupu jee hehe. Adek ibu (pakcik pi) telah pon dapat baby boy nama dia Rayyan (rasaye ni nama paling famous la tahun ni). Kat bawah ni gambar alman dan baby rayyan yang umor 2 bulan lebih...walaupon sepupu tapi ibu rasa budak dua orang ni takde muke same langsung kecuali mata...rayyan ni muke banyak ikut belah ummi dia...to be specific ikut atok on his mother's side cume mata tu ade sepet sikit hehe (yg ni same dengan alman) Rayyan ni nampak tough sikit berbanding alman yang tak nampak tough langsung (ibu rasa alman ni mcm baby lagi la baby besar sebab he likes to cry a lot)