RSS

Alman Jalan-jalan Carik Mamam

Setelah tengok entry blog eliss buat jalan-jalan carik makan...ibu alman pon nak buat la jugak hehe semalam bapak belanja makan kat Laman Grill sek 13...mula2 ingat nak makan kat tempat biasa2 je jadi ibu pon pakai la t-shirt tangan pendek je, alman pon pakai pyjamas jee lepas2 tu tengok2 ade gak orang masuk pakai baju t-shirt mcm ibu so takdela malu kan hehe....so layan la gambar makanan kat restoren ni





Gambar 2 di atas adalah set makanan bapak iaitu steak
hiasan makanan dia ala2 cerita masterchef hehe

Siap gantung semua award yang depa dapat lagi ade local ade yg international..
penuh la keliling dinding restoren
(kagum pandai ye dia masak)




Ibu tak tau nak order ape..semua gambar makanan lain dari yang lain jadi confious pulak nak order..last sekali order lasagnia je la harga RM19.00 huhuhu pinggan kecik je kedekut


Mashed patato untuk adek manja...dia letak cheese+cream rasa macam boleh try jee ni hehe





Dah habis makan bapak dan anak main kejar-kejar pijak lampu

secara keseluruhan ye sedap jugak la makan kat sini...steak dia lembut daging ye rasa mcm span pon ade tp keras sikit la dari span basuh pinggan ibu kat rumah tu..presentation of the food tu memang cantik la selalu tengok hiasan mcm ni kat tv je kuikuikui


Jalan-Jalan di Zoo Taiping

Pegi taiping ni sebab nak pegi wedding kawan bapak yang dulu same-same keje kat proton...kat taiping ni pon macam takde ape sangat...kecuali zoo ni la yang paling famous..jadi ibu pon bawak la alman gi zoo ingat nk gi night safari tapi ramai yang cakap tak best...so pegi jela zoo siang. Alman ni sebenarye bukan ye minat sangat pon tengok binatang-binatang ni kecuali yang dia biasa tengok kat kat tv atau dalam buku..macam gajah dan beruang tu dia minat la...yang lain tu tengok takde perasaan pon...











Tunngu nak naik trem


Kali kedua naik trem alman terus tido hehe


Balik dari zoo singgah makan doli kuey tiaw...punyela ramai dah lame tunngu...rasa sameje dgn yang kat ttdi...

Happy Birthday Alman

Ni gambar sebulan yang lepas semasa majlis sambutan hari jadi alman yang ke 2...ibu buat kecil-kecilan sahaja jemput sedara-mara area shah alam...makan-makan seperti biasa buat kat rumah atok & nenek la...



Antara hadiah yang alman dapat


kek ni atok yang sponser kek cheese...sebab atok yang beli so ikut la selera atok hehe





Alman dah dua pupu (anak sepupu ibu)


Makanan ade yang ibu sponser ade yang atok & nenek sponser

(nasi beriani, rojak, mee jawa dan buah-buah)

K-POP Artist in the Making ......


Sejak dah besar ni alman suke pakai cermin mata hitam...habis cermin mata bapakye pon dia buat main lame2 bapak dia bagi je terus kat dia buat permainan...nasib baik yang tiruan punye je hahaha kalau yang ori menangisla bapakye....gambar ni ambik mase kat rumah nenek pakai cermin mata turun-temurun, cermin mata ni diwariskan oleh cik yah(adek ibu) kepada alman dulu-dulu mase cik yah kecik-kecik bukan main suke lagi pakai cermin mata ni jadi nenek pon simpan la sampai sekarang...dah bagi pinjam tu siap bagi warning lagi..jangan rosakkan cik yah nak simpan bagi kat anak dia plak hahahaha