RSS

Master Chef

Ni cerita lama harap-harap tak lapuk la nak cete...hehe....last puasa hari tu pihak pemaju Amcorp Taman Cahaya Alam ade la buat event sempena bulan puasa...dia jemput peserta Master Chef untuk datang demo masak-masak dalam masa yang sama dia ade la buat event main2 untuk budak-budak yang datang...jadi sambil ibu bapa tengok demo memasak dengan salin resepi boleh la anak-anak bermain takdela kaco. Nama chef yang datang ni dah lupa dah nama dia sebab ye dah lama sangat kan tp dia bukan la pemenang Master Chef...resepi yang demo ade dua iaitu rendang dan ayam madu...event di buat di show house di Taman Cahaya Alam..

 Iya ni lah dia Master Chef nya...ade sapa2 kenal ???

 Adek manja pon tak melepaskan peluang demo memasak platersin....


 Sebelum start demo ibu dengan alman jalan-jalan tengok 
deko rumah show house ni dulu..yang ni master bedroom




 Yang paling best sekali balik tu dapat tapau....lauk rendang dengan ayam madu...maklumla bulan puasa takleh makan kat sana...

Tapi lauk yang dia masak rasa macam kureng sikit la mungkin ikut tekak masing2 laa....rasanya rendang nenek masak lagiii sedapppp!! disebabkan kureng ibu pon tak simpan la resepi dia..mana tah letak...apa2 pon adek manja la yang best sebab dapat mainan macam-macam..hehe



Restoren Big Brother Shah Alam

There's a new restaurant in town!! apa lagi mestilah ibu dan bapak nak terjah....restoren ni nama Big Brother..restoren ni juga ade cawangan di Kota Damansara...jom tengok menu2 dia...





Menu macam-macam ada....sampai tak tau nak makan apa semua nampak sedap hehe

Akhirnya order ibu order yang ni...harga dalam RM 17 ringgit

Yang ni bapak order dalam RM 15 ringgit

Masa pegi sini alman tak ikut sebab dia kat rumah nenek dia....restoren ni masa kami pegi takde org sangat sebab restoren baru bukak kan...mungkin ramai tak tau lagi ...tapi makanan memang sedap2...lepas ni kalau nak mkn western pasti pergi kat sini je hehe

Lokasi dia kat kawasan kedai seksyen 7 berdekatan dengan Restoren Pappa Rich...tp dia lorong belah belakang sekali...kiranya depan kedai ni adalah pagar batu hospital shah alam yang tengah buat sekarang ni....sori alamat takde.....