RSS

Alman ke Tadika

Tahun ni Alman akan masuk umo 4 tahun, so it's time to go to school...awal-awal lagi ibu dah register kan kat Brainy Bunch Sek 3 alman masuk sesi petang pkul 1-4.30 petang. 7 hb last week kiranya first day of school la...2 hari ibu ambik cuti nk temankan alman la konon2 nya...tp cikgu dah pesan dalam emel tinggalkan je takleh tunggu...hari pertama pagi2 lagi ibu dan bgtau ari ni nak gi sekolah....mula2 dia kata ok....sekali bila dah tengah ari ibu pakaikan baju...dia mula memberontak tak nk pakai baju....ibu turun bawah hantar brg dalam kete bila masuk rumah balik tgk2 dia dah bukak balik baju dengan seluar huhuhu....ibu pon tak kira angkat jee...terus masuk dalam kete....MELALAK LA BUDAK NI.....

Sampai kat sekolah ibu paksa pakaikan dia baju dalam kete...lps tu dukung terus bawak masuk sekolah....lepas bagi kat cikgu ibu tunggu kat kejap kat depan tu intai ikut tingkap..dengar la dia menjerit...IBU...JANGAN TINGGALKAN MAMAN!!!....sedih jeee....tp sebenarnya ibu ni dah biasa dah alman buat perangai macam ni so mcm dah lali dah...biar je dia nk nangis pon...dulu masa tuka taska pon dia menangis tiap2 pagi sampai sebulan baru ok...rasanya ni pon mesti sama mcm tu gak laa...tapi yg paling kesian bila nak ambik balik first day...petang tu ibu lps tu saje je la intai dia kat tingkap...dia nampak terus je...dia gi kat tingkat tu....mata dah mengelinang air mata tp tak nangis pon huhuh


 Sehari sebelum..testing pakai baju..

 Dalam kelas...
Alman yg dok sebelah bakul biru sambil meniarap tengah buat aktiviti mewarna..
ni kira classmate dia la ni semua...

 Rak bag sekolah

 lepas habis sekolah


Alman hari ke 3 sehigga ke 5 dah tak nk pakai baju uniform dah...jadi sekarang ni ari2 la dia gi sekolah pakai baju biasa je...nasib baik cikgu tak kesah...ade gak budak2 lain yg mcm tu jugak...

Sekarang ni petang2 kalau ibu ambik sebok tak nk balik pulak...tp pergi masih lagi menangis tak nk pergi...balik suka nk main kat taman dengan kwan2 lepas tu kadang2 cikgu dia pasangkan lagu...bukan main suka lagi menari freestylee...gaya ultraman semua keluar...hehe

4 comments:

Kancilbiru said...

amboi masa testing baju bukan main sengih je alman yer..hehehe

Atia Adina said...

pg dia dah seronok ngan nenek...tu yg tghari x mau gi sekolah agaknya....maman maman....blaja rajin2 tau

eT said...

sama la ngan dania..xmo pakai baju sekolah...pagi2 mesti dramatik...adoii...

ummidaddy said...

mase testing baju..semyum kemain lagi...hihi... mmg sedih lah kan klu anak2 nanges..tapi biorkan jer..hahaa..last2 pndai lah bwk diri...

Post a Comment