RSS

Ibu Balik dari Bandung


Lame dah rasaye tak update blog Alman ni...biasala bile nak update rasa malas je...tapi bende yang nak diceritakan tu banyak jugak...last week ibu baru balik dari Bandung, pergi sane 4 hari 3 malam...syok la jugak...tapi alman kene tinggal hehe kesian dia..ibu syok-syok dengan bapak berdua je shopping-shopping...tapi sebelum nak start bab yang syok-syok tu ade jugak la perkara-perkara yang tak syok berlaku antaranya flight delay selama 10 jam..patut ye naik flight pukul 9.30 tapi sebab flight ade problem kene la tunggu...last sekali naik flight pkol 8 malam huhuhu...dalam hati nasib baik tak bawak alman kalau tak...mesti dia dah start tak boleh duduk diam....kami sampai hotel dalam pukul 10 lebih masa malaysia...tapi kat sana pukul 9 lebih...tapi kedai pon dah banyak tutup so sampai hotel terus je tidur...tapi sebelum sampai hotel tu ade lagi berita yang menggeramkan iaitu beg yang letak kat bagasi takde...habis tu ibu dengan bapak ni sehelai sepinggang la pergi hotel...sampai hotel nasib baik bilik masih ade (mesti la ade sebab dah siap bayar untuk 4 hari haha)...sampai2 je dengan pening kepala ye...terus je basuh muke tido..nasib baik la hotel tu sangat selesa dengan tilam dan bantal yang empuk + ade berus gigi...kalau tak kene gak la carik kedai malam-malam nak beli berus gigi dengan ubat gigi...


Cerita keesokan pagi ye...dengan takde baju nak tukar...ibu dgn bapak pon mandi lepas tu pakai je baju semalam balik ...nasib baik la betul-betul depan hotel tu ade factory outlet...kami pon pegi la beli baju sorang sehelai balik hotel tukar baju...lepas tu naik cab pergi Pasar Baru.


Oklah tu penat dah nak taip cerita seterusnya macam biasa la..orang-orang pergi bandung mestila cerita shopping jee...hehe mari kite tengok ape yang alman aka adek manja dapat ....


tuan punye blog kene tunjuk muka dulu
ni gambar alman terbaru makin besar dah anak teruna ibu


Baju duduk rumah untuk alman...sebenarye ade lagi banyak ibu beli tapi tengah basuh so takleh ambik gambar

Beg ni harga RM 30++ je. nanti ibu ambik gambar alman pakai beg ni next time hehe



Baju jalan-jalan...beli pelbagai saiz boleh simpan untuk raya nanti



jeans dan jeans lagi...semua alman tak muat kene simpan



Next gambar jalan-jalan di Bandung











Mase nak balik

Makan nasi padang di Simpang Raya



Factory Outlet depan hotel


Hotel Holiday Inn

Factory Outlet jalan Dago



Jalan di Bandung (banyak kete + jem memanjang)

0 comments:

Post a Comment